Další jména pro Rock For People

A rovnou se rozjeďme plnou rychlostí! Šílenství jaké zažila ČR před dvěma lety na Prodigy se znovu vrací. Kapela je nejnovější a nejspíše i nejžhavější novinkou letošního ročníku. Tito belgičtí podivíni, škatulkovaní pod nálepku electronic punk, publikum minule pěkně rozpálili, a tak se není čemu divit, že přijíždějí znovu, na to samé místo činu, a dokonce si kvůli letošnímu koncertu u nás posunuli celou tour!

Orbital - zdroj RfP

Elektronika neopustí Rock For People ani s následující kapelou Orbital, jejíž jméno také nově přibylo na listu festivalu. Tato dvojice patří mezi nejznámější zjevy pohybující se na scéně elektro hudby už více než dvacet let. I když to po roce 2004 vypadalo na rozpad, tak dech se bratrům vrátil už v roce 2008. 1 dubna se můžeme těšit na zbrusu nové album, které představí i na letošním ročníku.

Ale dosti elektroniky, protože novinky jsou i ve stylech ostatních. Není snad fanouška indie rocku, který by neznal Franz Ferdinand! Tato skotská partička, která už od roku 2001 honosně nosí jméno našeho rakousko-uherského panovníka, za tu dobu stihla mnohé: vydat tři alba, nějaké ty singly, nějaké to dvd a pobrat prestižní ceny jako Mercury Prize a další. Po tom, co se v roce 2006 objevili na pražském Love Planet, se teď vrací a hodlají to u nás pořádně rozjet.

3 Feet Smaller je formace řadící se do punk rocku z područí našich rakouských sousedů. U nás se ukázali v minulém roce coby předskokani další slavné kapely tohoto žánru – Yellowcard. Pravdou bylo, že vážně zaujali! A ne málo! Takže nebylo moc co řešit, v létě je tu prostě budeme mít znova.

Flogging Molly - zdroj RfP

The Octopussys je další v pořadí punkrockové šňůrý, která se potáhne letošním Rock For People. Tato pětičlenná belgická kapela se prezentuje ve stylu kombinujícím klasický punk rock s jejich vlastními melodickými prvky. V roce 2011 konečně vydali své první oficiální album a rozkřikli se takřka po celé Evropě.

Po tom, co se u nás prohnali The Real Mckenzies, kteří hrají punk podtrhnutý tradičními keltskými tóny, skotskými sukněmi a taktéž tradičními nástroji jako jsou dudy, se opět mnoho fanoušků celtic punku naladilo do té správné tóniny. Bohužel McKenziové už dávno odjeli, zato ale do naší země zavítají pánové podobného ražení. A nejsou jimi nikdo jiný než Flogging Molly, kteří patří v tomto oboru k jedněm z nejlepších.

To je zatím vše z nejžhavějších novinek Rock For People. Snad jen stačí dostat, že vstupenky je možno od 1. března koupit za 1500 Kč na www.ticketsforpeople.cz, ovšem už od května se cena navýší o 100 Kč.

 

Více z LaCultury...

Maminka mi vždycky říkávala, že Jsem velký lajdák!

1 komentář

  1. Na Flogging molly jsem se byl poprve podivat minuly rok v Praze a opravdu to stalo za to, uz jen kvuli nim stoji za to dorazit :) Jen aby nehrali treba proti Subways, ktere bych si taky nechtel nechat ujit. Jeste kdyby se treba vratili Muse, byl bych naprosto spokojeny :)

Komentáře jsou uzavřeny.