Jak bude pokračovat příběh dívky a jejího únosce?

Pokoj v barvach stesti
Obálka knihy, Zdroj: crew.cz

Když byla studentka Sači unesena, začala po ní policie intenzivně pátrat. Únosce však nezanechal žádné stopy, a tak rodina ani veřejnost o dívčině osudu nic neví. Týraná a zneužívaná Sači však u svého únosce konečně poznala, co je to štěstí.

Teď se však znovu ztratila. Sačiin únosce šokovaně stojí v jejím prázdném pokoji a snaží se zjistit, kam dívka mohla zmizet. Sači mezitím navštíví muže, který natáčal videa, v nichž se vydával za jejího únosce. Chce ho donutit, aby je zmazal z internetu, a ochránit tak své štěstí. Dokáže jej přelstít? A setká se ještě se svým skutečným únoscem, z něhož se stal nejdůležitější člověk v jejím životě?

Autorem mangy Pokoj v barvách štěstí, která vypráví o zvláštním vztahu medzi dívkou a jejím únoscem, je Japonec Hakuri. Mangu v českém překladu vydalo Nakladatelství CREW, na jehož stránkách si můžete prohlédnout i listovací ukázku.

Tento díl je úplně jiný než ty dva předešlé. Ubylo uvažování o vztahu Sači a jejího únosce i jejich vnitřní monology a příběh získal dospělejší a temnější nádech. Ze Sači se stává sebevědomá a silná osobnost, která je schopna myslet sama za sebe, únosce se uzavírá do sebe a stává se chladnokrevnějším. Jejich vztah se mění – mizí z něj počátečná nevinnost i naivita – a je těžké předpokládat, jak se nakonec vyvine. Klíčovou události této knihy byla konfrontace člověka, který na internetu předstíral, že je únosce. Nechybělo napětí, hrdinové si uvědomili jisté skutečnosti… a kromě toho bylo rozuzlení této scény skvěle zpracované, logické a pro čtenáře uspokojující. Nechybí ani náznaky, že se konečně dozvíte, jakou minulost a motivaci má únosce, což do budoucna slibuje spoustu dějových zvratů.

Na scéně se objevila také nová postava – soukromý detektiv Macubase, který se stal hvězdou poslední kapitoly. Tohoto detektiva si najala Sačiina matka, protože se jí zdá, že policie pro nalezení její dcery nic nedělá. Macubase je ale chytrý a všímavý a má dokonale logické myšlení, a tak mu hned dojde, že něco není v pořádku… a rychle přijde i na to, co konkrétně je špatně. S řešením mu pomohly jeho zkušenosti z minulosti, temné věci, které zažil, a které jej spojují se Sači a umožňují mu chápat ji. Protože je detektiv velmi inteligentní, bude zajímavé sledovat jeho snahu najít dívku a jejího únosce i jejich případné reakce.

Přehledná kresba, na kterou jste si zvykli při čtení předchozích dílů, zůstala zachována. Pořád se zaměřuje zejména na postavy a jejich pocity, zatímco pozadí nebývá moc propracované, díky čemuž se při čtení můžete naplno soustředit na hrdiny. Jedno je ale jisté: kromě stylu kresby se změnilo všechno. Jak se bude tento komplikovaný a místy zvrácený vztah vyvíjet dál a jaký vliv na něj bude mít sebevědomý detektiv? To se snad ukáže už v následujícím dílu, kterého se po přečtení posledních stran nebudete mcot dočkat.

Pokoj v barvach stesti
Obálka knihy, Zdroj: crew.cz

Více z LaCultury...

"Nikdy nejsi moc starý na to, abys mohl začít znovu snít nebo se vydat za dalším cílem." C.S. Lewis