Praha přivitá nový hudební festival Iný Fest plný překvapení

Pořadatelé si pro návštěvníky festivalu připravili také atrakce, které na jiném festivalu jen tak nenaleznou. „Iný fest bude opravdu jiný a odlišný od všech hudebních festivalů, uvidíte zde věci, které jste na žádném z festivalů ještě neviděli. Detaily bych si zatím nechal pro sebe.“ Naznačil překvapení na tiskové konferenci v Hard Rock Café pořadatel festivalu Artur Kaiser.

Iný Fest, zdroj: Madree
Iný Fest, zdroj: Madree

Už podle jména akce lze usoudit, že hlavní hvězdou festivalu bude slovenská punk-rocková legenda Iné Kafe, která se letos navrací na pódia, kde oslaví 15 let své existence a v České republice zahraje jediný koncert v roce 2010. Další dva se uskuteční pouze na Slovensku v Novém Meste nad Váhom a v Prešově.

Kapela Iné Kafe nahlásila konec svého působení v únoru 2006. Důvodem prý byl nedostatek času zakladatele Vratka Rohoňe, který se rozhodl věnovat svému povolání pilota. Ostatní členové poté bez něj odmítli pokračovat a dohodli se na rozpuštění kapely. „Jsem rád, že se kapela Iné kafe rozhodla vystupovat právě na našem festivalu, který jsme záměrně pojmenovali slovensky.“ Dodává Artur Kaiser.

Před skupinou Iné Kafe na hlavní scéně vystoupí česká pop-punková jednička Rybičky 48. „Před více jak sedmi lety, když jsme začínali, byli pro nás „Kafáči“ modla a podle nás tuhle kapelu na punkrockové scéně v Československu pořád nikdo nepřekonal. To, že si před rukama zahrajeme, považujeme za velkou čest.“ Říká frontman Rybiček 48 Kuba Ryba.

Na festivalu INÝ FEST vystoupí:

Iné Kafe
Rybičky 48
Medvěd 009
O5&Radeček
Fate Magazine
Lety Mimo
Enter
Civilní obrana
Season crack
Ticho de Pre Cupé Band

Vstupné: 330,- Kč

TZ

Rate this post

Více z LaCultury...

Potulný pisálek a nadšený japanofil. A nejlépe obojí dohromady.