Pink vydává své největší hity

Pink, vlastním jménem Alecia Beth Moore se poprvé posluchačům představila v roce 2000, kdy vydala svůj debut Can’t Take Me Home. Singl There you go brzy obsadil rádiové hitparády. O dost větší úspěch zaznamenala deska M!ssundaztood vydaná o rok později. V té době málokomu unikly písně Just like a pill či již zmíněný singl Get the party started. Už tehdy bylo ze skladeb cítit, že tato dáma si jde tvrdě za svým a nebude jen popovou loutkou v rukou ziskuchtivých producentů. Sama Pink říká: „ Když mi bylo 15, rozhodla jsem se, že nikdy nechci patřit k těm, kteří zpívají zamilované songy, aniž by to tak cítili. Rozhodla jsem se, že za každou cenu musím být sama sebou a zpívat o opravdových vztazích, které mám, o věcech, kterými procházím, ale zároveň i o těch, za něž se stydím.“ Jestli hity neupadnou po letech v zapomnění, nikdo prorokovat nemohl.

Pink na koncertě (Zdroj: www.myspace.com)
Pink na koncertě (Zdroj: www.myspace.com)

Následující desku Try This si posluchači neoblíbili tolik jako ty předešlé, Pink ale s dalším albem I’m Not Dead z roku 2006 ukázala, že ještě má co říct. V hitu Stupid Girls se vysmívá postavičkám amerického showbyznysu jako je Paris Hilton, Lindsay Lohan nebo Jessica Simpson. Songem Dear Mr. President tato dvojnásobná držitelka Grammy velmi výstižně narazila na stinné stránky Bushovy politiky. K desce Funhouse vydané roku 2008 Pink uspořádala velkolepé turné, v rámci něhož se letos v létě ukázala i na pražském koncertě. O její show se mluvilo ještě hodně dlouho.        

O tom, že si Pink nepotrpí na konvence a dělá věci tak, jak je cítí, není pochyb. Dokázala to i svému partnerovi motokrosovému závodníkovi Carey Hartovi. Při jeho závodě v roce 2005 v ruce držela ceduli: „Vezmeš si mě? Myslím to vážně!“ Carey Hart naštěstí nenaboural a o rok později si pár na Kostarice řekl své ano. V roce 2008 podala Pink žádost o rozvod, přesto některé zdroje tvrdí, že jsou opět spolu. Zpěvačka se ale na veřejnosti chce prezentovat svou prací, která nečítá jen hudební a filmové aktivity. Neváhala dokoce napsat dopis britskému princi Williamovi, kde ho žádala o zrušení tradice honu na lišku. Nevynechala ani samotnou královnu, jíž upozorňovala na zneužívání medvědů na výrobu čepic pro hradní stráž. Dále jako bojovnice organizace PETA kritizovala zpěvačku Beyoncé nebo australský vlnařský průmysl. Spolupracuje se společností UNICEF a nejrůznějšími hnutími na ochranu lidských práv.

Blonďatá rebelka vydává nejlepší výběr svých hitů pod labelem La Face Records, u kterých nahrávala už v 16-ti letech, když zpívala s triem Choice. Jedenatřicetiletá Pink už dosud prodala přes 30 miliónů alb. A její Best Of určitě půjde na dračku, tak neváhejte a pořiďte si desku do sbírky i Vy.

Více z LaCultury...