MozART Group přiveze netradiční klasiku

Čtveřice hudebníků své umění ukáže v neděli 16. 12. od 19 hodin v Kongresovém centru Zlín. Skupina předvede brilantní hráčskou techniku, takže si přijdou na své i ti nejnáročnější posluchači. Jejich široký repertoár sahá od klasiky až po nejnovější hity. K tomu všemu představení doplní inteligentní humor a herecký talent všech hráčů.

„Toto seskupení hraje vážnou hudbu nevážně a dokážou mezi diváky několikrát během koncertu vyvolat salvu smíchu a dojmout až k slzám,“ popsala PR manažerka pořádající Agentury Velryba Petra Svěráková. Pořadatelé slibují skutečnou zábavu pro všechny generace. Pro Zlín to navíc bude premiéra.

„Je o ně zájem, protože jsou netradiční. Snaží se oslovit svým způsobem hraní i ty, které vážná hudba moc nezajímá,“ dodala Svěráková.
Jak mnozí tvrdí, jejich vystoupení posouvá hranice vážné hudby. Při hraní na housle si ještě stíhají pinkat pinpongovou pálkou nebo hrát na ucházející nafukovací balónek. Zároveň nepřekračují etiketu. Vystupují ve fracích a předvádějí kabaretní show s technickou dokonalostí. Díla převážně klasicistních autorů si upravují do aranží a skečů tak, že laická veřejnost i odborníci se baví. Diváci budou mít bezesporu opravdový zážitek.

„MozArt Group mají české publikum moc rádi a moravské obzvlášť,“ uvedla ředitelka agentury Helena Macháčková, která je zástupkyní umělců pro Českou republiku.

Podle jejích slov se skupina do předvánočního Zlína těší. Koncert se ponese v duchu dobrého hudebního kabaretu, vánoční tematiku zohlední jen částečně.

„Hlavní je, aby bylo publikum na koncertě, i po něm, spokojené a odcházelo odpočaté,“ vysvětlila Macháčková.
Dodala, že každý koncert polského kvarteta je originál, tvořený publiku na míru podle reakcí, nálady a situace. V čísle Tři tenoři například vzali jednoho diváka, oblékli ho do smokingu a spolu s ním si pak zazpívali píseň „O sole mio“. Je tedy těžké říct, které kousky diváci uvidí tentokrát.

Samotní umělci o sobě tvrdí, že přistupují k hudbě s humorným nadhledem a ironií a jsou si jistí, že sama hudba proti tomu nic nenamítá. Slavná kapela MozART Group vznikla v roce 1995. Za svou existenci už spoluúčinkovala s významnými umělci, například s mimem Irekem Krosnym nebo s jazzovým zpěvákem a skladatelem Bobbym McFerrinem. Nyní ročně odehraje přes dvě stě koncertů po celém světě. Co polští hudebníci přinesou divákům při tomto koncertě, se dozví návštěvníci až na místě.

Více z LaCultury...