Pozvánka na AXXIS 15. 3 a 16. 3. Klub Parník, Ostrava

Zdroj obrázků: www.metal-archives.com

Německá kapela Axxis hrající hard rock/heavy metal byla založena již v roce 1988. O rok později vydává své první album Kingdom of the Night, které se stalo nejprodávanější debutovou hardrockovou nahrávkou toho roku v Německu. Ačkoli se kapela za ty roky potkala s jistými personálními změnami (z původní sestavy zbyl zpěvák Bernhard Weiß a klávesista Harry Oellers), Axxis fungují bez přestávek již více než čtvrtstoletí a za tu dobu stihli vydat 13 studiových alb, dva živáky, jeden výběr a jedno album předělávek, které pod názvem reDISCOver(ed) vyšlo v roce 2012.

Jejich posledním zářezem je pokračování dnes již legendárního alba Kingdom of the Night z roku 1989. Nové album s názvem Kingdom of the Night II tak navazuje na jejich prvotinu. Novinka je také zajímavá tím, že vychází ve dvou verzích tzv. Black Edition a White Edition. Edice se ovšem neliší, jak bývá u podobných kapel zvykem, jen přebalem či počtem bonusů. Kapela přišla s odvážným nápadem a na každém CD jsou úplně rozdílné songy. Jak je uvedeno na obalu White edice: „Yin and Yang, Black & White, from Darkness into the light… the Black Edition needs this White.“

Pro velký zájem kapela k původně avizovanému nedělnímu termínu 15. 3. přidala ještě pondělí 16.3. Bude určitě zajímavé sledovat, jak se kapela, která je českým fanouškům určitě známá z festivalu Masters of Rock, kde několikrát vystupovala, poradí s komornějším klubovým prostředím. Obzvláště v klubu, který se specializuje na jiné hudební žánry než metal. Jako host večera se ještě na pódiu objeví kapela Tri State Corner, která hraje mix hard rocku, metalu, blues a tónů tradičního řeckého drnkacího nástroje bouzouki.

Na závěr dodám, že kapela Axxis vystoupí v následující sestavě:
Bernhard Weiß – zpěv
Harry Oellers – klávesy
Rob Schomaker – baskytara
Marco Wriedt – kytara
Dirk Brand – bicí

Pro další informace sledujte web či facebook profil kapely.
Koncert proběhne ve dnech 15 a 16. března v klubu Parník vždy od 19 hodin. Vstupenky jsou k dostání již jen na pondělní vystoupení v ceně 550 Kč.

Více z LaCultury...

1 komentář

Komentáře jsou uzavřeny.