Holešovská regata 2015 nabídla návštěvníkům Kluse i Ivana Mládka

V areálu holešovského zámku se již po páté konal rodinný festival Holešovská regata 2015, a to ve dnech 19 – 20. června 2015. Akce byla rozdělena na dva festivalové dny, aby se hudební fanoušci z Holešova a okolí pořádně vyřádili.

Foto: Eliška Podzemná

Hlavní hvězdou pátečního dne byl Tomáš Klus, který nabil návštěvníky pozitivní energií. Poté pokračovaly bujaré oslavy až do ranních hodin s kapelou Lidoop v klubu Drive.

Sobotní program zahájila v 11 hodin skupina Premier.  Hned po nich zahráli Mňága a Žďorp své nestárnoucí hity a rozezpívali celý areál, fanoušci se ještě dlouho potom broukali jejich chytlavé melodie.

Protože byl letošní ročník zaměřen na cirkusové téma, na pódiu se objevila partička Long Vehicle Circus, která předvedla úžasné tanečně-akrobatické vystoupení na chůdách. Po těchto pánech s velkým rozhledem nastoupili Gipsy.cz a publikum se nadšeně svíjelo v rytmu jejich hudby, ostatní návštěvníci se buď procházeli po areálu, kde bylo spoustu atrakcí jak pro děti, tak pro rodiče (např. aquazorbing nebo seskok do obří matrace) nebo jen tak odpočívali na dece a nechali se unášet příjemnou muzikou.

Po kapele Gipsy.cz následoval jeden z vrcholů celého festivalu, a to přehlídka netradičních plavidel. Letos vyhrálo plavidlo s číslem 16 Střední odborné školy Josefa Sousedíka ze Vsetína. Po této krásné podívané to na hlavním pódiu rozjeli Mig 21 a i když z nebe spadlo několik kapek, Jiří Macháček úspěšně bavil publikum svými dokonalými tanečními pohyby a parádními hláškami, které už lidé znají, protože Mig 21 nevystupovali na Holešovské regatě poprvé.

Poté na vlnu regaty nastoupil také David Koller s kapelou a natěšeným divákům zahrál průřez celou hudební kariérou, ale zazněly hlavně písně legendární Lucie jako např. Amerika, Daniela nebo Chci zas v tobě spát. Po krásném hudebním zážitku nesměl samozřejmě chybět již tradiční přejezd lávky na kole. Letos se do soutěže přihlásilo mnoho návštěvníků, ale bohužel vyhrát mohl jen jeden.

Překvapením blížícího se večera byl bezesporu Ivan Mládek a Banjo Band. Jejich nestárnoucí hity si zpíval bez výjimky celý areál i se stánkaři a možná i vrabci na střeše zámku si pískali o igelitových obalech.

Vrcholem sobotního dne byla kapela Chinaski, záruka kvalitních rádiových hitů. Nechyběly písně jako např. 1. Signální nebo Drobná paralela, ale kapela zahrála i několik písní s nového alba Rockfield, které vydala v roce 2014.  Po doznění posledních tónů již třetího přídavku se strhl nekončící bouřlivý potlesk a trval bezmála 5 minut. Po rozloučení kapely s diváky následovalo překvapení pořadatelů, a to další cirkusové vystoupení dvou nadějných akrobatů.

Pořádnou tečku za pátým ročníkem Holešovské regaty udělal dokonalý ohňostroj, který je ročník od ročníku krásnější a krásnější.

Letošní rodinný festival v Holešově se opět parádně vyvedl, snad bude festival pořád tak skvělý i v dalších letech. Děkujeme a těšíme se zase příště!!

Více z LaCultury...