The Truth Is Out There v Barráku pokřtí své první plnohodnotné album

V pátek 4. září se v ostravském klubu Barrák chystá křest nového alba kapely The Truth Is Out There, sekundovat v tento večer jim budou Rattle bucket a Donnie darko.

Ostravská kapela The Truth Is Out There (TTIOT), kombinující posthardcore s elektronikou, vznikla před 5 lety sloučením členu PIPI-DUPU a frontmana kapely Crashpoint „Hanziho“. Za tu dobu stihli odehrát přibližně  200 koncertů po celé České republice, Slovensku i Polsku. Mezi největší úspěchy patří předskakování hudebním velikánům (například Killswitch Engage, Bring Me The Horizon, I The Breather, Shoot The Girl First nebo War from a Harlots Mouth) a hraní na největších českých festivalech, jako jsou Rock For People (2012 + 2013), Brutal Assault (2013) nebo na hlavní scény Ostravského Majálesu a Besedy u bigbítu. Kapela má natočené 4 videoklipy ke skadbám „Bounce“ „Big Lobogo“ „ Boxes“  a „Dying Light“ a na vlastní náklady vydala 2 EP („The Truth Is Out There“ a „Strange Game…“). V současné době vydává své první plnohodnotné album „Lighthouses“, které nyní hodlá představit na koncertním turné po klubech v ČR, Slovensku, a poté na letních festivalech.

O samotném albu pak frontman Martin Hanzelka říká: „Na tomto albu jsme se snažili využít zkušenosti, které jsme měli možnost posbírat za celou dobu fungování TTIOT a dokázat, že jsme jako kapela dospěli! Posunuli jsme se jak po tvůrčí, tak po zvukové stránce zase o kus dál. „Lighthouses“ je opravdu hodně pestrá deska. Najdete na ní rychlé songy, ale stejně tak i pomalé, tvrdé i jemnější a melodické, s elektronikou, ale i úplně bez ní. Každý song je úplně jiný a má svůj specifický zvuk a v každém je kousek života každého z nás. Myslím, že si tam každý posluchač najde to svoje!“

Až do samotného křtu je možné si celé album poslechnout na bandzone profilu kapely.

Prvním z hostů, které si TTIOT přizvali jsou brněnští Rattle bucket.

Kapela Rattle Bucket má od roku 2007 odehráno přes 500 koncertů, účast na téměř všech velkých festivalech jako RFP, MOR, Trutnov, Votvírák a další… stejně jako má za sebou koncerty v zahraničí (Francie, Německo, Belgie, Rakousko, Nizozemi, Itálie…). Momentálně mají Rattle Bucket vydané druhé album „My American Dream“ natáčené z části v Anglii v Readingu v Outhouse studios, známé svou produkcí kapel jako Architects, Enter Shikari, nebo You me at six. Nejžhavější novinkou je videoklip ke skladbě „In the name of god“.

Druhým hostem pak budou Donnie darko – mladá čtyřčlenná rocková formace z Plzně, poskládaná z rozpadlých Shogun Tokugawa, začala aktivně fungovat v září roku 2012. Při poslechu jejích silných kytarových riffů, častých změn rytmu a energického zpěvu, se nabízí srovnání se západními kapelami jako např. Biffy Clyro nebo The Fall Of Troy. V červnu 2013 vydala formace svůj první singl „Supertramps“ a odehrála svůj první koncert. Od této chvíle Donnie Darko objíždějí české kluby, majálesy i letní festivaly. V únoru 2014 vydali pěti písničkové EP Supertramps, které pokřtili v Plzni v naplněném Divadle pod lampou. Píseň Don’t Hold Back byla v květnu 2014 nasazena do rádiové stanice Radio 1. Za dosavadní největší úspěch kapely můžeme označit vystoupení na předních tuzemských hudebních festivalech Rock For People 2013 a Mighty Sounds 2014. V současné době muzikanti připravují vydání nového singlu s videoklipem a tvoří materiál na novou dlouhohrající desku.

Kdy: 4. září (pátek)

Kde: BARRÁK music club

Za kolik: 130 Kč

Více z LaCultury...