Ennio Morricone – 60 Years of Music

V sobotu 4. února 2017 se ve vyprodané O2 aréně v Praze už počtvrté představil Ennio Morricone, italský skladatel filmové hudby. Tenhle koncert byl součástí jeho turné 60 Years of Music. Osmaosmdesátiletý hudebník v sedě dirigoval Český národní orchestr.

Zdroj obrázku: SoundtrackWeb.cz

Zazněly tři desítky skladeb známých z filmů. Jako první zazněla skladba Legend of 1900 ze stejnomenného filmu, kromě jiných následovaly oblíbená Man with a Harmonica z westernu Tenkrát na západě, nebo muzika z dnes už klasického snímku Hodný, zlý a ošklivý, ve které zazářila italská sopranistka Susanna Rigacci.

Druhá část koncertu začala skladbami z filmu Osm hrozných – L’ultima diligenza di Red rock a Bestiality. Velký prostor dostala i portugalská zpěvačka Dulce Pontes, která nazpívala skladby do filmů Bitva o Alžír, Podivné vyšetřování a Ostrov v ohni. Na závěr nabídl Morricone skladby Gabriel’s Oboe, Falls a On Earth as It Is in Heaven ze snímku Misie a následoval přídavek, který obsahoval i skladby Abollison a The Ecstasy of gold.

Známý skladatel během své kariéry zkomponoval hudbu k více než pěti stům filmům a je i držitelem ceny Artis Bohemiae Amicis, která je udělována osobám, jež přispěly nebo přispívají k šíření dobrého jména české kultury.

 

Více z LaCultury...

"Nikdy nejsi moc starý na to, abys mohl začít znovu snít nebo se vydat za dalším cílem." C.S. Lewis