Dílo Karla Čapka ke stažení zdarma

Dášenka čili život štěněte
Rukopis Karla Čapka; zdroj: cs.wikipedia.org
Rukopis Karla Čapka; zdroj: cs.wikipedia.org

Této skutečnosti využila Městská knihovna v Praze, která nabídla zdarma ke stažení čapkovo dílo a to ve formátech pro webový prohlížeč, pdf i elektronické čtečky (PDA a mobilní telefony). Bez návštěvy knihovny tak můžete (nejen) dětem předčítat Devatero pohádek a sami se začíst například do R.U.R. nebo Hovorů s TGM.

Knihy můžete stahovat zde.

Karel Čapek (9. 1. 1890 – 25. 12 1938) byl český spisovatel, dramatik, novinář, překladatel a amatérský fotograf. Narodil se v Malých Svatoňovicích, s rodiči se přestěhoval do Úpice. Studoval gymnázium v Hradci Králové odkud musel přestoupit do Brna. Vystudoval filozofii na UK v Praze a ve studiu pokračoval v Berlíně a Paříži. Od roku 1921 pracoval jako redaktor v Lidových novinách. Zemřel na zápal plic ve Staré Huti u Dobříše, pochován je na pražských Vinohradech.

Psát začal před první světovou válkou, zpočátku se svým bratrem Josefem. Na jeho tvorbu mělo velký vliv estetické a filozofické vzdělání, dále jej ovlivnila vědeckotechnická revoluce. Karel Čapek využíval své obrovské slovní zásoby a ve svých dílech používal nepříliš obvyklá slova. (zdroj: cs.wikipedia.org)

Upozornil @jankorbel.

Více z LaCultury...

Jeden z autorů projektu LaCultura.cz, který stojí spíše v pozadí, snaží se pro Vás najít nové funkce a "fičurky" a stará se o to, aby stránky fungovaly, jak mají.