Pozvánka na festival Colours of Ostrava

Colours of Ostrava

Bude to sedm let, co se uskutečnil první ročník festivalu Colours of Ostrava a za sedm let své existence stihl získat dvě ocenění ceny Anděl za Hudební událost roku (za rok 2005 a 2006) a tři ceny ALMA v kategorii koncert/festival roku (2004, 2005, 2006). V roce 2003 se dokonce stal členem European Forum Of Worldwide Music Festivals, organizace, která sdružuje 44 nezávislých evropských festivalů pro podporu tradičních kultur jednotlivých světových národů. A hlavně si za těch sedm let stihl získat velké množství hudebních fanoušků, kteří se každoročně v červenci do Ostravy vrací.

Z festivalu Colours of Ostrava (autor: David Webr)
Z festivalu Colours of Ostrava (autor: David Webr)

Přestože Colours je představován jako festival worlmusic, nemusíte se bát neznámých jmen, protože se na něm každoročně objevují známé kapely např. Asian Dub Foundation (ti budou vystupovat i letos), Robert Plant z Led Zeppelin či Marianne Faithfull, Mando Diao nebo Cocorosie.

Letos si pořadatelé pozvali další světové hvězdy. Jamieho Culluma, populizátora jazzu v Anglii. Frontmana Talking Heads Davida Byrna. Ten na Colors představí svou novou desku, ale nezapomene zahrát i známé písničky od Talking Heads. Dále filmový hudební skladatel Michael Nyman, kterého proslavil soundtrack ke skvělému filmu Piano i hudba z filmů Petera Greenawaye.
Mezi poslední oznámené kapely patří britská Morcheeba, Mercury Rev a čeští Tata Bojs. Tata Bojs vystoupí s americko-korejským Ahn Triem. S nimi natočili svou poslední desku Smetana, která se skládá z akustických verzí jejich nejznámějších skladeb. Ahn Trio v rámci Colours vystoupí i samostatně.

K světovým hvězdám si dále připočtěte české kapely jako Boo, DVA, Jana Budaře nebo Mňágu a Žďorp a máte hrubou představu letošního ročníku Colours of Ostrava.
Rozhodně je na co se těšit, takže si tento čtyřdenní festival nenechte ujít a vyražte 9. července do Ostravy.

Kdy: 9. – 12. 7. 2009
Cena: čtyřdenní vstupenka – do 8. 7 .  1160,- (na místě 1300,-)
Kde: Ostava – Černá louka, Slezskoostravský hrad

foto: www.colours.cz

Více z LaCultury...