Festival Hrachovka po 16 letech končí

Letošní ročník se potýkal s naprostým nezájmem fanoušků, ačkoli na programu byly hvězdy typu Zion Train z Velké Británie či slovenští Horkýže Slíže. Celkem festival navštívilo 1100 platících návštěvníků, v předprodeji se prodalo jen 800 vstupenek. To vedlo k omezení sobotního programu z důvodu nedostatku finančních prostředků. „Vzhledem k tomu, že drtivá většina umělců a kapel chce honorář před vystoupením a nebo hned po koncertě a to hotově, nebyli bychom schopni jejich požadavky uspokojit,“ vysvětlili tento krok organizátoři. V areálu tak místo čtyř zůstali jen dvě stage, kde vystoupili zminění Horkýže Slíže, Jaroslav Uhlíř nebo Endless.

Dnes se na webu Hrachovky definitivně potvrdila informace, která visela od soboty ve vzduchu. Festival končí. Hlavní organizátor Zbyněk Hanko to však připouštěl již včera, kdy uvedl: „Letos jsme festival finančně zabezpečili, ale už teď máme signály, že to příští rok nejspíš nepůjde.“

Více z LaCultury...

Absolvent žurnalistiky na Fakultě sociálních studií MU a ekonomie na Ekonomicko-správní fakultě MU. V projektu LaCultura.cz by měl být na pozici šéfredaktora, zkušenosti nabíral šéfredaktorováním mutace časopisu Prvákoviny, občasným přispíváním na web Idnes.cz, psaním na již neexistující vlastní blog, vytvářením PR článků. Web LaCultura.cz vede a provozuje pro zábavu a zájem o kulturu s lidmi, kteří tyto zájmy sdílí také. Zajímá se o kulturu, ženy, pivo, Portugalsko a Web "2.0".