Mandrage hledají ženu

Ač to tak nemusí vypadat, Mandrage nejsou na naší hudební scéně úplnými začátečníky. Své debutové album vydali v roce 2007 pod názvem „Přišli jsme si pro vaše děti“. O jejich ostřílenosti jistě svědčí i to, že absolvovali polovinu českého turné jako předskokani slovenské Pehy v čele s Katkou Knechtovou. V loni pak rozpalovali publikum na comebackovém turné Wanastových Vjecí.

Mandrage, zdroj: www.mandrage.cz
Mandrage, zdroj: www.mandrage.cz

Hoši začali poprvé zkoušet v roce 2001 a to u příležitosti, kdy se Víťa Starý, kterému bylo 13 let, s Matyášem Vordou (v té době 9ti letým) připravovali, že zahrají na oslavě narozenin Matoušova otce. Následně po roce ve zkušebně si odehráli první koncert, stále ve dvou. Postupem času začali přibývat další členové, Bolan (kytara) a Coopi (baskytara).

V začátcích kluci tvrdě hráli a poctivě objížděli kluby a hospody, za klasický honorář pro začínající kapely – pivo a párek. Tahle píle se určitě vyplatila, nutno říci, že nové album bude toho důkazem. A u poslechovosti neskončíte jen po přehrání hitovky „Hledá se žena“. Deska není pouhým projektem jednoho hitového titulu, kde by ostatní skladby dodělávaly klišé omáčku. Kapela chtěla mít od předešlého alba sofistikovanější texty, které zaznamenaly mnoho úprav. Jistě se máme na co těšit.

Nová deska vznikla za výrazné spolupráce producenta Pavla Karlíka, který se podílel na nahrávkách skupin Lucie, Wanastowi Vjecy, ale také Living Colour nebo Michala Hrůzy.

Svou druhou „fošnou“ o sobě kluci dávají hodně hlasitě vědět. Určitě nepůjdou přeslechnout a ještě mnohé o nich uslyšíme.

Více z LaCultury...

Student Ekonomické Žurnalistiky VŠB Ostrava a Mezinárodního obchodu VOŠ Ostrava, vášní poblázněný do motocyklového života v jedné stopě, letectví, adrenalinových zážitků, sportu a skvělé hudby, která je nezbytnou esencí krásného života.