Tři sestry křtily novou desku Lázničky

O tom, že šlo hudební událost roku nelze spekulovat. Svědčí o tom už fakt, že lístky byly několik týdnů před koncertem úplně vyprodány. Jak se říká “Kdo dřív přijde, ten dřív mele“ a v tomto případě to platilo dvojnásobně. Ne-li trojnásobně.

Lou Fanánek Hagen, zdroj: t-music.cz
Lou Fanánek Hagen, zdroj: t-music.cz

Jako předskokan Tří sester měla vystoupit kapela De Bill Heads, kteří ovšem hostování na křtu museli z jiných důvodů zrušit. Místo nich vystoupila mladá skupina zpívající o plastické chirurgii, buřtech a pivu. I tak si získali poměrně velké množství příznivců, kteří se v rytmu jejich hudby pohupovali ze strany na stranu. Pak přišli na řadu Tři sestry a představily kromě dobře známých písniček i několik songů z nové desky (Pilsner Urquell, Lázničky, FC Knajpa a mnoho dalších). Na koncertě vystoupila dokonce i olympijská vítězka Barbora Špotáková, kamarádka a fanynka Tří sester, která si společně s Fanánkem zazpívala.

Desku pokřtil zvukový režisér alba ing. Pavel Karlík a pan Marek Láznička, podle kterého je deska pojmenovaná. Bubeníkovi kapely se prý zdál sen o chlupaté kouli s ostrými zuby, odtud tedy vznikl nápad pro obal samotné desky.

Lázničky, v pořadí již 23. vydané album, se nijak výrazně neliší od těch předchozích. Podle textu písně V pekle nebo v ráji, kde Tři sestry zpívají: „Noc novýho pod Sluncem, my to takhle chcem“ poukazují na to, že jde vlastně o jakýsi záměr. K žádným velkým změnám co se týče stylu s nově vydaným CD tedy nedošlo, to ale neznamená, že bychom se při poslechu Lázniček mohli nudit. Spíše naopak. “Každá další deska je však ještě víc než hezká” je další částí textu již zmiňovaného songu a s tím je třeba jen a jen souhlasit. Všech šestnáct písniček z nově vydaného alba představuje klasický “sesterský nářez” s pořádnou dávkou zábavy, na kterou jsme u Lou Fanánkovy kapely zvyklí.

O tom, že jsou Tři sestry stále v plné síle a že jejich hudba ani po 25 letech své existence neztratila na přitažlivosti a kvalitě se přesvědčte sami na www.trisestry.cz nebo koupí nového CD.

Více z LaCultury...