Lacrimosa přiveze revoluci

 Foto: lacrimosa.ch

„Lacrimosa“, přesně tento název vystihuje švýcarsko finskou dvojici, která už přes 20 let hraje nejen zklamaným srdcím. Po poslední zastávce těchto harlekýnů v ČR na vizovickém festivalu Masters of Rock uběhly už více než dva roky. Před nedávnem však obletěla všechny jejich příznivce nová zpráva. Poragokoncert uvadí Lacrimosu po druhé.

Když se řekne Lacrimosa, tak se většině lidí vybaví plačící klaun, který už řadu let zdobí logo kapely. Aby taky ne, vždyť tato skupina kloubící žánry jako darkwave, gothic rock, metal, klasická hudba a mnoho dalších, má, mimo páru světlých výjimek, hudbu plnou tesknivých melodií, ale vždy zahraných s osobitostí a elegancí.

Lacrimosa, zdroj: lacrimosa.ch

Za sebou má Lacrimosa několik alb. Od prvních kousků, na kterých můžeme slyšet naléhevý hlas Tilo Wolffa, jenž je podtrhován spíše minimalistickou hudbou, až po novější desky jako Sehnsucht, kde už naplno slyšíme silné kytary kumpánů v pozadí. Poslední album Schattenspiel vydané ke dvacetiletému výročí přesně ukazuje vývoj tohoto plačtivého klauna. Ten na začátku stál spíše v roli ublíženého kluka krčicího se někde v rohu, ale za těch dlouhých 20 let se naučil smát lidem do tváře. Nejnovější desku plánuje Lacrimosa vydat 7. září tohoto roku a ponese název Revolution. Lacrimosa na něm odhalí celkem 10 songů a několik zajímavých hostů. Seznam skladeb, stejně jako obal, který bude album zdobit, již Lacrimosa odtajnila na svých oficiálních stránkách.

Zajímavostí je, že na pražském koncertě nebudeme ztrácet čas žádnými předkapelami. Lacrimosa si připravila překvápko v podobě extra dlouhého setu, takže na předkapelku čas, bohudík, nevyjde. „Po odhalení tracklistu alba „Revolution“ mi dovolte říct i důvod, proč se Tour jmenuje „Tour: Revolution“! Tentokráte poprvé vystoupíme na jevišti bez jakékoliv předkapely. Důvodem je, že budeme hrát velmi dlouhý set, který bude navíc rozdělen do dvou částí. Mezi těmito částmi uvidíte i překvapení“ uvedl Tilo Wolff na oficiálním facebooku Lacrimosy. Takže možná příjde i kouzelník!

Představení těchto pláčících klaunů proběhne ve čtvrtek 27. září v pražském klubu Rock Café. Do konce tohoto měsíce lze lístky pořídit ještě za 500 Kč v klasických prodejních sítích, poté se cena navýší.

 

Více z LaCultury...

Maminka mi vždycky říkávala, že Jsem velký lajdák!