Hvězdní Thirty Seconds To Mars zamíří na Rock for People! A spolu s nimi Modestep, Royal Republic a Friska Viljor

Čtyři roky  od poslední desky, velmi slibné ohlasy na nový singl, výborná kondice a věhlas kapely, která se chce dle všeho stát hvězdou letošní festivalové sezony v Evropě – co více si přát?,“ říká na adresu Thirty Seconds To Mars Michal Thomes, ředitel Rock for People. Chuť tohoto festivalu, který se ve Festivalparku v Hradci Králové uskuteční mezi 2. až 5. červencem, ovšem roste s jídlem: a proto lze fanoušky navnadit i na vystoupení dubstepových či rockstepových MODESTEP. Této britské čtveřici, která před několika dny omámila narvaný pražský klub Roxy, se podařilo neodolatelně spojit dva do značné míry opačné póly současné hudby – rock a elektroniku. Podobně, jako kdysi The Prodigy nebo Pendulum.

Do Hradce Králové míří rovněž dva hudební pozdravy ze Švédska. Garážmistři ROYAL REPUBLIC z Malmö razí praxi přímočarého soundu s prvky punku a rock and rollu. Ano, v jejich produkci lze vystopovat vliv populárních The Hives, avšak cítíme v něm méně retra a více originálního přístupu. Mimochodem – pražská premiéra Royal Republic na strahovské 007 nadchla, stejně jako repete v Lucerna Music Baru. V Hradci to bude výživné pro fans z celé republiky, vzkazují tito sympatičtí Švédové ze svého aktuálního turné.

To indie-folk-rockoví FRISKA VILJOR (zrozeni 2005 ve Stockholmu) si na Rock for People odbudou svůj tuzemský debut. A jsou typickou ukázkou toho, jak lze zúročit titěrnou práci na svém promotion: po předloňském a loňském harcování po showcasových přehlídkách a festiválcích se letos tito usměvaví hippíci propracovali do popředí line-upu festivalů jako Hurricane … anebo Rock for People! Doporučení? Už třeba název jejich čerstvého, v pořadí pátého alba Remember Our Name. Protože název Friska Viljor si po letošním RfP budou svědci jejich koncertu pamatovat opravdu dlouho.

Rock for People na nadcházejícím 19. ročníku nabídne kombinaci prověřených jmen a nových talentů doporučených evropskými showcasovými přehlídkami. Dosud byly potvrzeny kapely Queens of the Stone Age (US), The Parov Stelar Band (AT), Billy Talent (CA), Gogol Bordello (US), Klaxons (UK), Papa Roach (US) či A Day To Remember (US). Pozor! V prodeji jsou už poslední stovky vstupenek v ceně 1 400 Kč (po registraci za 1 300 Kč). Poté cena stoupne na 1 550, respektive 1 450 korun. Více informací na www.rockforpeople.cz a google.com/+RockForPeople.

Více z LaCultury...