Je to jen městská legenda… nebo ne?

crew zvracena
Obálka knihy, Zdroj: crew.cz

Po městě koluje legenda o dívce oblečené v kostýmu lolity, která se uprostřed noci objevuje u odpadků a klade klukům jedinou otázku: „Máš sestřičku?“ Pokud se vám tohle stane, za žádnou cenu nesmíte odpovědět. Každá odpověď vám totiž zaručí smrt. 

Kazuki tuto městskou legendu nezná. Když mu lolita onu osudovou otázku položí, jednoduše odpoví, že sestřičku má. Tím považuje celou záležitost za vyřízenou. Od toho dne ho však lolita začne pronásledovat. Když napadne jeho sestru, Kazuki si uvědomí, že má velký problém. Musí se té šílené lolity zbavit dřív, než bude příliš pozdě. Může si ještě zachránit život nebo je už pro něj i jeho blízké příliš pozdě?

Autorem hororové knihy Zvrácená je Japonec Haruto Rjó. V originálu je kniha rozdělená na dva díly. V Česku příběh Nakladatelství Crew vydalo v jednom svazku a doplnilo jej o dvě povídky, které jsou stejně děsivé jako hlavní vyprávění.

Příběh začíná nenápadně. Kazuki je obyčejný student, který si žije svůj obyčejný život a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit. Pak ovšem potká zmiňovanou lolitu… a začnou se dít znepokojivé věci, které postupně přerostou v boj o život. Autor skvěle zvládá budování napětí i práci s osvědčenými žánrovými prvky, které spolu mistrně propojuje. Nebojí se šokovat a zobrazovat násilí a smrt, a tak ani na chvíli nepochybujete o tom, že nebezpečí, které hrdinům hrozí, je skutečné. A – jak už ostatně název knihy naznačuje – dojde i na zvrácené činy.

Děsivý příběh vyniká detailně propracovanou a přehlednou kresbou, která vám umožní rychle se vžít do děje. Kombinace kresby a vyprávění je strhující a dokáže spolehlivě zaujmout každého milovníka brutálních a trochu zvrácených hororů. Autor znepokojivou atmosféru zachovává až do poslední stránky, kde dochází k překvapivému rozuzlení. Navzdory tomu, že neprozradí některé věci z minulosti lolity, dokázal vytvořit uvěřitelný příběh, jemuž zapojení městské legendy dodává na originalitě.

crew zvracena
Obálka knihy, Zdroj: crew.cz

Více z LaCultury...

"Nikdy nejsi moc starý na to, abys mohl začít znovu snít nebo se vydat za dalším cílem." C.S. Lewis