Špionská mise pokračuje

spy x family 3
Obálka knihy, Zdroj: crew.cz

Plán špiona Soumraka šel tak, jak měl. Sehnal si rodinu a jeho dcera se dostala na prestižní školu, kam chodí i syn jeho cíle. Naneštěstí se objevují nečekané komplikace.

Yuri, bratr Soumrakovy manželky Yor, je v šoku z informace, že se jeho sestra vdala a nic mu o tom neřekla, a rozhodne se rodinu navštívit. Protože je velmi inteligentní, snadno by mohl jejich lež odhalit. To ale Soumrak a Yor nemohou dopustit a jsou odhodlání pokračovat v předstírání. Dokážou ale oklamat člena tajné policie?

Autorem oblíbené manga série Spy x Family, která se dočkala i anime zpracování, jež se začne vysílat v dubnu, je Japonec Tacuja Endó. V českém překladu série vychází v Nakladatelství CREW, na jehož stránkách si můžete prohlédnout i listovací ukázku.

Na začátku knihy najdete základní informace o hlavních postavách a krátké shrnutí příběhu. Setkání Soumraka a člena tajné policie Yuriho slibovalo napětí, ale nakonec až tak napínavé není. Místo napětí dostal prostor humor, a tak se při čtení dobře pobavíte. K přímé konfrontaci zatím nedochází, můžete však vidět, jaký má Yor s bratrem vztah a trochu líp je oba poznat. Zajímavá je také část, ve které Soumrak začne svou manželku podezírat. Nejvíc zábavy však přináší malá Anya, která se ve škole snaží uspět. Zatím se jí moc nedaří, a tak musí vsadit na své telepatické schopnosti, což přináší celou radu vtipných i dramatických situací.

Více než na akci se tentokrát kniha zaměřuje na tři hlavní hrdiny a vztahy mezi nimi. Začíná jim na sobě záležet, a i když se občas vyskytne nějaké podezření, pomalu, ale jistě začínají tvořit skutečnou rodinu. A pokud Anyin plán vyjde, nejenže bude mít rodina Forgerových nového člena, ale navíc se Anya možná konečně spřátelí s Damianem, synem Soumrakova cíle. Na konci knihy se nachází bonusový příběh, který se tentokrát soustředí na vražedkyni Yor a na Anyu.

Kromě zábavného příběhu o zvláštní rodině zaujme kniha také přehlednou a precizní kresbou. Skvěle vyvedené je nejen prostředí, ve kterém se kniha odehrává, ale především postavy a emoce, které prožívají.

spy x family 3
Obálka knihy, Zdroj: crew.cz

Více z LaCultury...

"Nikdy nejsi moc starý na to, abys mohl začít znovu snít nebo se vydat za dalším cílem." C.S. Lewis