MUSE na Rock For People!

Indie rocková skupina představí publiku skladby především z poslední, rok staré nahrávky The Resistance, ale dojde i na hity z velebených starších nahrávek jako Black Holes and Revelations, H.A.A.R.P. nebo Origin of Symmetry.

MUSE jsou vzácným příkladem nezávislé kapely, která se dostala na samotnou špičku hudebního showbyznysu, aniž by rezignovala na svou uměleckou vizi nebo se uchýlila ke kompromisům. Vždy je jiná, překvapující a strhující – na nahrávkách, ale především naživo. Troufám si tvrdit, že na Rock for People MUSE představí show, kterou drtivá většina návštěvníků ještě nezažila. A ani my ne, protože půjde o technologicky velice náročnou přípravu,“ poodkrývá detaily Michal Thomes z Ameba Production, která stojí za festivalem Rock for People. „Potvrzení ze strany managementu MUSE předcházelo několikaměsíční vyjednávání a jeho úspěšné završen, pevně věřím, zařazuje Rock for People po bok nejlépe obsazených hudebních festivalů v Evropě.

MUSE, hrající ve stálém složení Matthew Bellamy (zpěv, kytara), Dominic Howard (bicí) a Christopher Wolstenholme (baskytara), oscilují ve svých nahrávkách od principálního indie rocku, přes glam rock až po progresivní alternativu s košatou architekturou skladeb, nevynechávající ani orchestrální „spodky“. Někteří je označují díky robustnosti a mnohovrstevnatosti tvorby za představitele „rockové opery“ po vzoru Queen, jiný je hlavně díky nezapomenutelným koncertům připodobňují k U2. Pro nejpočetnější skupinu fandů jsou však MUSE především svébytnou, eklektickou kapelou, která je symptomem prolínání žánrů od elektroniky po metal, přinášející milionům posluchačů po celém světě zneklidňující poselství o naší současnosti. To vše v bravurním instrumentálním podání. Ne náhodou se MUSE drží v popředí zájmu kritiků i posluchačů prakticky od svého vzniku v roce 1994 a jejich věhlas sílí každým koncertem a singlem…

Další programové i organizační novinky jsou zveřejňovány na www.rockforpeople.cz. Velmi využívaný je i vlastní ticketingový systém festivalu na www.ticketsforpeople.cz, přes který se realizuje kolem 60 % prodejů všech vstupenek.

Zdroj: TZ

Více z LaCultury...

Absolvent žurnalistiky na Fakultě sociálních studií MU a ekonomie na Ekonomicko-správní fakultě MU. V projektu LaCultura.cz by měl být na pozici šéfredaktora, zkušenosti nabíral šéfredaktorováním mutace časopisu Prvákoviny, občasným přispíváním na web Idnes.cz, psaním na již neexistující vlastní blog, vytvářením PR článků. Web LaCultura.cz vede a provozuje pro zábavu a zájem o kulturu s lidmi, kteří tyto zájmy sdílí také. Zajímá se o kulturu, ženy, pivo, Portugalsko a Web "2.0".

2 komentáře

Komentáře jsou uzavřeny.