Povídky ze světa Death Note

Death Note Povidky
Obálka knihy, Zdroj: crew.cz

Tři roky po událostech slavné série vraždění začíná znovu. Ten samý způsob, ta samá tajemnost… Není pochyb, zápisník smrti je znovu ve světě lidí! Byl ale smrtonoš Ryúk tím, kdo jej sem přinesl, nebo v tom má tentokrát prsty někdo jiný?

A kdo je vrah? Jaká je jeho motivace? Úspěšná thrillerová série Death Note, která si získala oblibu i u českých čtenářů, se vrací – se sborníkem povídek z tohohle světa. V knize najdete pilotní kapitolu celé série i příběhy zasazené do světa Zápisníku smrti. Ty se odehrávají před, po i během série. Znovu se setkáte nejen s L a smrtonošem Ryúkem, ale i s dalšími populárními postavami.

Autorem scénáře je Cugumi Óba a o kresbu se postaral Takeši Obata. Stejně jako celou sérii, i knihu Death Note – Zápisník smrti: Povídky vydalo Nakladatelství CREW.

V první povídce C-Kira se vraždění začalo znovu. I když se zde objeví vyšetřovací tým i Near, důraz je kladený především na svět smrtonošů, respektive změny v něm, které odstartoval Ryúk a jeho akce. A-Kira, nejlepší povídka ze sbírky, atmosférou, promyšlenou zápletkou i mazaným hlavním hrdinou nejvíc připomíná původní sérii. Nechybí překvapivé zvraty, Ryúk a jeho jablka ani nečekaný závěr. Pod názvem Čmáranice se zas ukrývají vtipné stripy, které fanoušci série znají z 13. dílu stejně jako poslední příběh nazvaný Taro Kagami, který nabízí zajímavý pohled na problematiku zápisníku a ukazuje, k jakým činům může některé lidi dohnat.

Poslední dvě krátké povídky se věnují podivínskému a geniálnímu detektivovi L. L – One Day nabízí pohled do detektivova každodenního života, L – The Wammy´s House zas popisuje, jak se dostal do Watariho sirotčince a co vedlo k tomu, že se z něj stal nejslavnější detektiv světa. Nechybí zde humor ani určitá absurdnost, která je pro L typická.

Protože jsou povídky provázané s hlavní sérií, jsou určené především čtenářům, kteří jsou s událostmi kolem zápisníků smrti obeznámeni. Pro ně bude tato kniha skvělým dodatkem ke skvělé sérii. Pokud ale tento příběh neznáte, povídky vám až na dvě výjimky moc neřeknou.

Death Note Povidky
Obálka knihy, Zdroj: crew.cz

Více z LaCultury...

"Nikdy nejsi moc starý na to, abys mohl začít znovu snít nebo se vydat za dalším cílem." C.S. Lewis