Dlouhá trať

IMG 20220209 193436 977

Viktorie Hanišová je česká spisovatelka, která svými knihami, respektive příběhy v nich, umí zasáhnout čtenáře až na dřeň a pořádně zacloumat jeho emocemi.

V knížce Dlouhá trať tomu nebylo jinak a sedm povídek obsahovalo ta nejcitlivější témata a bolesti, kterými si lidé prochází. Např. kdy dvě sestry mají matku, která se o ně nestará a holky se tak musí den za dnem samy postarat o to, aby měly vůbec co jíst…nebo příběh muže, který je nemocný a připadá si na světě tak strašně zbytečný…žena, která je v práci úspěšnou manažerkou, ale soukromý život se jí hroutí a rozpadá pod rukama…a to je jen několik příběhů, které se vám zaryjí pod kůži a nepustí a budete o nich i po přečtení přemýšlet.

Mě osobně nejvíc zaujal příběh s názvem Díra. Mladý manželský pár se nastěhuje do bytu v pátém patře, ale Eva je nešťastná z díry, šachty, která je za zábradlím na společné chodbě. Bojí se jí a představa, že by se měla podívat z pátého patra dolů ji děsí. Mladí manželé mají dvě děti o které je skvělé postaráno, ale ta díra….ta díra Evu děsí…čím víc se Eva nechává v myšlenkách strhávat dírou, tím víc se mění i její soukromý život a její psychická stránka dostává pořádně zabrat…

Autorka je skvělá vypravěčka. Udrží čtenáře v napětí od první do poslední stránky a hlavně píše o problémech, které mohou potkat každého z nás…alkoholismus, nemoci, drogová závislost, psychické problémy, manželské neshody …při čtení máte pocit, že jste vtažení přímo do příběhu a vedle postav stojíte a žijete s nimi jejich životy.

Více z LaCultury...